Publisert Legg igjen en kommentar

Hva du burde tenke på innen du anskaffer reptiler

Det første man burde tenke på

Det første man burde tenke på men som mange glemmer, er at Reptiler IKKE er kjæledyr. De er ikke dyr man kan ta frem og ut å kose med når man føler for det, de er ett hobby dyr, på nesten samme nivå som en akvarium fisk.

De trives og har det best inne i sitt terrarium, Du kan ta de ut av og til i kanskje 15- 20 min så må du sette dem inn igjen. Det må alltid være på dyrets premisser og ikke eieren sine premisser.

Reptiler er veldig primitive og lever på instinkter de har i seg, de kan bli veldig stresset, bite og klore deg eller i verste fall bli veldig syke og dø pga stresset.

Tenk deg veldig godt om hvilken reptil du ønsker deg mest av alt, gå inn på nettet å les deg godt opp om hva den krever for å trives og har det bra, og husk at den kan bli 15 til 20 år gammel .

Du må også tenke på om du har økonomi til utstyret som dyret krever, kjøper du dyret mens det er ungt så vil den før eller senere vokse ut av det terrariet om du ikke kjøper stort nok med det samme.

Inventar, og annet viktig utstyr må kjøpes inn, alt må være klart før du anskaffer deg det reptilet du ønsker.

Maten er også veldig viktig

Maten er også veldig viktig å ha klart før du anskaffer deg ditt reptil, noen spiser insekter, andre rotter og mus, mens andre grønnsaker og frukt.

Du har også de som spiser både insekter og grønnsaker. Det gjelder å sette seg inn i alt, husk ting tar tid, har du tid og tålmodighet?

Selv har jeg 2 kongepyton , 2 leopard gekko, snart 3 kranset gekko og 1 skjegg agam.
Jeg har drevet med reptiler siden 2017 da det var lov å skaffe seg reptiler her i Norge, har også drevet litt oppdrett av kranset gekko en periode 🙂

Jeg er langt fra noen ekspert, man blir aldri ferdig utlært i denne hobbyen og lærer alltid noe nytt om dyrene.

Det er en veldig fin hobby for de som reagerer på pelsdyr og ønsker seg ett dyr eller flere og ta ansvar for.

Jeg trives veldig godt med denne hobbyen, koselig å drive med å det gir meg ro i sjelen.

Laban Leopard gekko litt over 2 år ca
Shrek Skjegg agam på ca 6 år som vi reddet fra ett annet hjem
Myggen Kranset gekko ikke fylt 1 år enda , bare ungen enda
Nancy er en ung Konge pyton på 9 mnd
Kuanon voksen Konge pyton ca 4 år

Legg igjen en kommentar